dinsdag 17 februari 2015

Nederlanders in Kusadasi Turkije

Hoe ons Turkijeavontuur begon....

We zijn min of meer per ongeluk in Turkije terecht gekomen. Wegens gezinsomstandigheden (een gehandicapte zoon die lang thuis woonde) konden wij vele jaren niet op vakantie. Na uithuis plaatsing van onze zoon zo'n 15 jaar geleden konden wij eindelijk weer eens op vakantie. Het plan was eigenlijk Tunesië maar dat lukte niet op korte termijn vanwege het feit dat ik voor een nieuw paspoort nodig had in plaats van een toeristenkaart. Maar wij wilden wég. Dan maar Turkije...

Turkije.... We hadden er weinig verwachting van en van de Turken hadden we niet zo'n positief beeld vanwege de Turken bij ons in de buurt die voor tamelijk veel overlast zorgden.
Onze eerste kennismaking met Turkije was een openbaring, sterker nog, we werden opslag verliefd op Turkije.
Niet alleen vanwege het mooie weer maar ook de natuur, de vele culturele bezienswaardigheden en alles wat Turkije biedt.

Ook ons beeld van de Turken veranderde volledig. I.t.t. de Nederlandse Turken die wij kenden in onze woonplaats, werkten de Turken hard. Overal werden we vriendelijk en hartelijk bejegend, zelfs als er niets aan ons te verdienen viel.
De volgende vakantie werd wéér Turkije, en de volgende, en de volgende. 

Na enkele vakanties besloten wij om ons op latere leeftijd semi-permanent te vestigen. We hebben vele plaatsen bezocht. Elke plaats had voor ons zijn eigen charme. Bodrum, Kas en het Taurusgebergte bij Alanya vonden wij qua natuur het mooist. Fetheye en Kusadasi vonden wij de leukste steden voor zomer én winter.
Omdat Kas en Bodrum nogal stijl zijn (we worden er niet jonger op) en de minder goede bereikbaarheid (overstappen) buiten het seizoen viel de uiteindelijke keuze op Kusadasi.

Wegens reorganisatie van de luchtmacht kon mijn man jaren eerder als verwacht de dienst verlaten. Lol, we hoefden alleen nog maar even ons Nederlandse huis te verkopen. Dat duurde vanwege de crises en dientengevolge het grote aanbod van koophuizen wat langer dan verwacht maar uiteindelijk, eind januari 2015 is het toch gelukt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten