dinsdag 17 februari 2015

On-line een huis zoeken in Turkije

Makelaars zijn eenvoudig te vinden via Google. We vonden er enkele die huizen hadden die ons wel aanspraken. 

Om een eerste indruk te krijgen hebben we toen wat info over huizen aangevraagd. Zo vielen er al meteen een aantal af. Een makelaar gaf helemaal geen antwoord, een andere vond het te veel moeite om na te trekken of de huizen van onze interesse nog daadwerkelijk beschikbaar waren.
Er bleven 2 makelaars over waarvan ik een goede indruk had. We kregen prompt de aangevraagde informatie en antwoord op onze vragen.

We planden onze reis naar Turkije en maakten een afspraak met de makelaar die de meeste woningen had die ons aanspraken. En we vonden en kochten ons droomhuis in Kusadasi

De bezichtigingstrip verliep erg prettig. We kregen alle tijd, antwoorden op al onze vragen en er was totaal geen pressie om ons te doen kopen. 

Dit, plus de aanwezigheid van een goede after-sales service en de mogelijkheid onze woning te verhuren in de maanden dat we in Nederland zijn, gaf de doorslag. We kregen ook hulp bij het aanvragen van een Turks belastingnummer en het openen van een rekening bij een Turkse bank in Kusadasi. Dat was erg prettig omdat het personeel bij bank en de instantie voor een belastingnummer vrijwel geen Engels sprak.

Ook werd afgesproken dat ik via mijn website Turkije-Totaal ga samenwerken met deze makelaar v.w.b. het aanbieden van vastgoed. De makelaar waarmee wij samenwerking offreert bouwgrond, appartementen, huizen en villas voornamelijk in Kusadasi, Bodrum en omgeving, Altinkum en Istanbul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten