dinsdag 17 april 2018

Help de zwerfdieren in Kusadasi Turkije


Animal Rescue Kusadasi is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor zwerfhonden en zwerfkatten in Kusadasi Turkije. Veel honden en katten wachten op een warm mandje.


We wonen al weer een poosje hier. We kwamen zonder huisdieren maar inmiddels hebben we een hond en ....tig katten. Het aantal verschilt; in de winter als er geen toeristen meer zijn en er weinig mensen in de wijk zijn dan zijn het er soms wel een stuk of 20. Ook katten uit nabijgelegen wijken komen dan bij ons eten.
Soms zijn er ook gespeende kittens bij. Sommige katten worden zo tam dat we ze oppakken en bij de dierenarts kunnen laten castreren/steriliseren. Maar er zijn er ook met een diep ingewortelde angst voor mensen. Die krijg je nooit te pakken en elk jaar komen er dus weer nieuwe poesjes bij.

We maken dus veel kosten voor inentingen en castratie/sterilisatie. We hebben ook vaak katten naar de dierenarts gebracht die ontstoken ogen hadden of lelijke wonden van het vechten. Ongecastreerde katers vechten.

Toch wilde ik nog wat meer doen. Mijn man en ik zit in het bestuur van Animal Rescue Kusadasi. Zelf heb ik de website en het onderhoud gesponsord en ik beheer ook de Facebookgroep. We maken dingen om te verkopen en helpen met transport van dieren naar de dierenarts. Helaas kunnen we niet alle katten en honden van de wereld helpen maar we kunnen wel de wereld ten goede veranderen voor enkele.

Hulp is hard nodig voor de zwerfdieren hier in Kusadasi. Niet alleen vanwege het grote aantal zwerfdieren maar ook vanwege de erbarmelijke omstandigheden waarin veel van deze dieren verkeren. Wil je ons ondersteunen dan kun je een donatie doen via onze website.

Het mooiste is natuurlijk wanneer mensen een dier adopteren. Maar soms zijn mensen maar een paar maanden in Kusadasi en is het wegens financiele of andere redenen niet mogelijk om steeds met de dieren op en neer te vliegen naar Nederland.

Maar er zijn alternatieven om te helpen bijvoorbeeld:


  • het voeren van zwerfdieren in Kusadasi
  • het tijdelijk opnemen van dieren in een noodsituatie
  • als vrijwilliger helpen in de opvang
  • lid worden van deze Facebookgroep en posten delen op facebook zodat de kans groter wordt om dieren te herplaatsen en meer donaties binnen te halen.
  • financieel steunen door het doen van een donatie bv via Paypal naar oyamd@sbcglobal.net
Natuurlijk zijn er soortgelijke initiatieven om zwerfdieren te helpen in andere plaatsen in Turkije en die je mogelijk kunt steunen. Weet je ook een organisatie die zwerfdieren helpt in Turkije, post dan een link als commentaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten